Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Atentat cu mașină capcană la Damasc (agenţia oficială)

atentat siria damasc

Un atentat cu maşină capcană a lovit luni seară un cartier al capitalei Siriei, Damasc, a informat agenţia oficială Sana, precizând că s-au înregistrat "mai mulţi răniţi". 

Explozia s-a produs în Kfar Souseh, un cartier modern şi luxos din sud-vestul capitalei, în faţa unui imobil cu zece etaje, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului. 

El a văzut bucăţi metalice care păreau să fi aparţinut maşinii utilizate în atentat, însă vehicul în cauză nu era vizibil. Pe sol se aflau numeroase resturi. 

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a anunţat şi el un atentat cu maşină capcană care a făcut "victime", fără alte detalii. 

Mai multe atentate au lovit Damascul, bastionul forte al regimului Bashar Al-Assad, în cursul primilor trei ani de război, dar între timp au devenit rare. 

În cartierul Kfar Souseh se află sediul Ministerului sirian de Externe şi al guvernului. În acest cartier a fost asasinat în 2008 Imad Mougniyah, lider militar al Hezbollah. Mişcarea şiită libaneză a acuzat Israelul, care a dezminţit orice implicare. 

Kfar Souseh este, de asemenea, printre cartierele capitalei unde în 2011 au avut loc manifestaţii paşnice ca şi în restul ţării, înainte de a fi reprimate în sânge de regim. 

Ulterior, Siria a căzut pradă unui război civil care a făcut până în prezent peste 280.000 de morţi şi a constrâns mai mult de jumătate din populaţia ţării să îşi părăsească locuinţele. 

Conflictul a devenit mai complex odată cu amestecul a numeroase puteri regionale şi internaţionale, precum şi cu ascensiunea în putere a unor grupări jihadiste ca Statul Islamic sau Frontul Al-Nusra, ramura siriană a organizaţiei Al-Qaida.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.