Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: bătălia de la Kobane este "terifiantă" /Washington/

Bătălia din oraşul sirian Kobane ce are loc "în direct" la televiziunile din întreaga lume este "terifiantă", a declarat marţi diplomaţia americană, asigurând că această localitate strategică nu trebuie să cadă în mâinile grupării Statul Islamic. 

"Toată lumea găseşte că este oribil să se uite în timp real la ceea ce se întâmplă la Kobané", a comentat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Jennifer Psaki, referindu-se pe scurt la convorbirile telefonice de luni şi marţi între secretarul de stat american John Kerry şi primul ministru turc Ahmet Davutoglu, notează AFP. 

O nouă serie de lovituri ale coaliţiei conduse de Statele Unite nu i-au oprit marţi pe jihadiştii grupării SI să avanseze în acest oraş sirian apărat stradă cu stradă de forţele kurde. Această localitate kurdă situată la frontiera cu Turcia este "pe punctul de a cădea", a avertizat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. 

Printre altele, Pentagonul a anunţat marţi noi bombardamente ale avioanelor americane şi altor ţări ale coaliţiei împotriva poziţiilor jihadiştilor din apropiere de Kobané. 

Dar potrivit experţilor militari, căderea Kobané pare inevitabilă în ciuda rezistenţei acerbe a luptătorilor kurzi, din cauza obiectivelor strategice alese de coaliţia internaţională şi politicii de aşteptare a Turciei. Confruntate cu ofensiva grupării SI, sub ochiul camerelor de luat vederi din întreaga lume postate de cealaltă parte a frontierei turco-siriene în imediata apropiere, Statele Unite şi aliaţii lor arabi au ripostat cu o serie de lovituri aeriene, fără prea mult efect vizibil până în prezent, mai notează AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.