Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Jihadiştii au pierdut controlul asupra unui baraj strategic de pe fluviul Eufrat

Mosul baraj

Grupări armate ale kurzilor şi opoziţiei siriene au anunţat sâmbătă recuperarea unui baraj strategic de pe fluviul Eufrat, în partea de nord a Siriei, obiectiv cucerit anul trecut de jihadiştii grupării Statul Islamic (SI), transmite AFP citând Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), ONG ce reprezintă opoziţia moderată siriană. 

Este vorba despre barajul de la Tichrine, hidrocentrala de acolo furnizând electricitate pentru regiuni întinse din provincia Alep. 

Totuşi, sursa citată menţionează că încă se desfăşoară lupte în zona barajului, fiind eliberată zona malului de est a fluviului, în timp ce confruntările continuă pe malul de vest, unde jihadiştii controlează teritorii întinse ce pornesc de la Raqqa, oraşul capitală de facto a SI, şi până la frontiera cu Turcia. 

Coaliţia care a recuperat respectivul baraj, autointitulată 'Forţele Democratice Siriene - FDS', a lansat miercuri o puternică ofensivă asupra mai multor localităţi situate pe malul de est al Eufratului şi controlate de jihadişti. Aceeaşi coaliţie, creată în octombrie, a recucerit anterior circa 200 de sate în provincia Hassake, în nord-estul Siriei. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.