Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria. ONU a reluat ajutorul umanitar pentru locuitorii din Deir Ezzor

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a reluat livrările pe calea aerului a produselor de primă necesitate pentru locuitorii oraşului sirian Deir Ezzor (est), livrări întrerupte din cauza violenţelor, a anunţat marţi Programul Alimentar Mondial (PAM) al Naţiunilor Unite, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceste livrări au fost reluate în 29 ianuarie, după ce fuseseră suspendate timp de două săptămâni din cauza 'condiţiilor de securitate' din oraş, a anunţat o purtătoare de cuvânt a PAM, Bettina Luescher, într-o notă trimisă către mass-media din Geneva.

PERCHEZIŢII de amploare în Parlamentul francez. Anchetatorii sunt pe firul unui SCANDAL monstrus

PAM a precizat că a reluat operaţiunile după ce a găsit 'o nouă zonă pentru largare (aruncare sau desprindere de obiecte din aeronavă, n.r.), mai sigură'.

Operaţiunile de largare de ajutoare ale ONU deasupra Deir Ezzor, începute în aprilie 2016, au încetat în 15 ianuarie, ca urmare a unei ofensive a jihadiştilor, care le-a permis să preia controlul asupra zonei de largare.

Aflaţi sub asediul grupării Statul Islamic (SI) de la începutul lui 2015, cei circa 93.000 de locuitori din Deir Ezzor au supravieţuit în partea aflată în mâinile regimului de la Damasc, o treime din acest oraş din estul Siriei, datorită mai ales acestor largări de ajutoare umanitare efectuate de ONU, Siria şi Rusia.

De la începutul lui 2016, PAM a efectuat 179 de largări asupra Deir Ezzor, aducând în total peste 3.340 de tone de produse de primă necesitate şi ajutor umanitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.