Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Patru atacuri sinucigașe cu bombă au avut loc în orașul Raqqa

rt.com
siria atac

Patru atacuri sinucigașe cu bombă au avut loc miercuri în orașul Raqqa din Siria, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Democratice Siriene (SDF), citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Ulterior, SDF a anunțat că exploziile de miercuri din Raqqa au fost provocate de o mină, nu de un atac sinucigaș.

Mai multe explozii s-au petrecut în ultima perioadă în regiunea nord-estică a Siriei. Regiunea este controlată de Forțele Democratice Siriene, sprijinite de către Statele Unite. Cu toate că a pierdut și ultimul său teritoriu în zonă, gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a revendicat majoritatea acestor atacuri.

În ianuarie, gruparea a atacat un restaurant din Manbij, un oraș aflat sub controlul forțelor aliate SDF, în apropierea unor zone controlate de Guvernul sirian. Patru cetățeni americani au fost uciși în atac.

Citește și: Antonio Guterres speră ca Alegeria va desfășura o 'tranziţie paşnică şi democratică' după demisia preşedintelui Abdelaziz Bouteflika

Forțele Democratice Siriene au capturat Raqqa în 2017, forțând membrii ISIS să părăsească orașul, însă luptele au continuat în zonă.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi. Milioane de sirieni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele din cauza luptelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.