Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Secretarul general al ONU avertizează asupra riscului unei catastrofe umanitare la Idlib

BBC.com
Idlib

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat miercuri asupra "riscurilor crescânde ale unei catastrofe umanitare în cazul unei operaţiuni militare la scară largă în provincia Idlib în Siria", transmite AFP.

Într-un comunicat, care urmează unui avertisment similar din 21 august transmis de Washington, Londra şi Paris, Antonio Guterres subliniază de asemenea că "orice utilizare a armelor chimice este total inacceptabilă".

"Secretarul general cheamă urgent guvernul sirian şi toate părţile să dea dovadă de reţinere şi să se concentreze pe protecţia civililor", adaugă comunicatul.

Guterres cere garanţilor acordurilor de la Astana (Rusia, Turcia şi Iran) să-şi "multiplice eforturile pentru a găsi o soluţie paşnică la situaţia din Idlib". El îndeamnă din nou părţile implicate "să ia toate măsurile posibile pentru salvarea vieţii civililor, pentru a permite libertatea de mişcare şi a proteja obiectivele de infrastructură civilă, între care unităţile medicale şi şcolare".

Potrivit occidentalilor, aproximativ 3 milioane de oameni sunt ameninţaţi în provincia Idlib, de la frontiera cu Turcia, ultim fief al insurgenţilor.

O ofensivă a Damascului, care vrea să recupereze controlul provinciei cu susţinerea Rusiei, ridică problema amestecului exploziv din provincie între populaţii strămutate, rebeli moderaţi şi islamişti radicali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.