Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei, încinse de rachetele și dronele ucrainene

livemint.com
explozie drona

Oraşul Belgorod din Rusia a fost joi seara ţinta unei noi serii de bombardamente ucrainene, la câteva ore după ce şcolile din regiune au primit ordin să îşi prelungească vacanţa din cauza riscului de noi atacuri, informează AFP, citat de Agerpres.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că cel puţin două persoane au fost rănite în ultimul atac, în timp ce canalele Telegram au difuzat ceea ce păreau a fi imagini cu maşini avariate în oraş.

"Conform datelor preliminare, sunt două victime. Un bărbat a fost rănit de schije în antebraţ, iar celălalt a fost rănit de schije în tibie", a spus el.

"Sistemul nostru de apărare aeriană a operat deasupra oraşului Belgorod şi a districtului său. Zece ţinte aeriene au fost doborâte în timp ce se apropiau de oraş", a adăugat Gladkov.

Deşi Kremlinul încearcă de aproape doi ani să ţină ascunsă de populaţia sa realitatea războiului, atacul asupra oraşului Belgorod din 30 decembrie a arătat că teritoriul rus şi civilii ar putea fi atraşi în conflict. Este cel mai mare număr de morţi din Rusia de pe 24 februarie 2022, dată la care a început invazia Ucrainei: 25 de morţi şi aproximativ o sută de răniţi în acest oraş de 335.000 de locuitori, situat la 50 km de graniţa cu Ucraina.

Belgorod a fost atacat a doua zi după un bombardament masiv al oraşelor ucrainene, soldat cu 55 de morţi, dintre care cel puţin 32 la Kiev, bilanţul cel mai sângeros pentru capitala ucraineană de la începutul războiului.

Joi, după atacurile din zilele precedente, autorităţile regionale din Belgorod au fost nevoite să prelungească vacanţele în şcolile din municipiu şi din localităţile învecinate. În colegiile tehnice şi universităţile situate în localităţile afectate de măsuri s-a recomandat organizarea de sesiuni la distanţă şi, dacă este necesar, prelungirea vacanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.