Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul bacșișului rămâne popular în Ungaria

bacsis

Sistemul bacșișului rămâne popular în Ungaria, deși tinerii sunt acum mai atenți la cât de mult plătesc pentru servicii - potrivit unui sondaj realizat de Hellopay, o companie care operează sisteme de plată, relatează Infostart.hu preluat de Rador Radio România.

Potrivit sondajului, trei sferturi dintre respondenți, în special adulții tineri și cei cu venituri mai mari, merg cu o oarecare regularitate la locurile unde bacșișul este obişnuit.

Doar 13% resping acest obicei, în timp ce un sfert dintre cei chestionați sunt bucuroși să dea mai mult, 20% consideră că este o tradiție, iar 10% decid în funcție de starea lor de spirit. Un alt procent de 30% consideră că acordarea bacşişului depinde de calitatea serviciului, potrivit sondajului.

Conform comunicatului, bacșișul în Ungaria este în mod clar motivat de satisfacția față de servicii.

Atunci când nu se percepe nicio taxă de serviciu, majoritatea lasă bacșișuri între 5 și 10 procente, cu o medie de 6 procente atunci când se percepe o taxă de serviciu.

Cardul bancar a depășit deja numerarul la plata bacșișurilor, acesta din urmă fiind mai popular în partea de est a țării. Plățile prin telefonul mobil sunt cele mai populare în rândul tinerilor adulți, a adăugat compania.

Sondajul online a fost realizat în luna martie pe un eșantion de 1.000 de utilizatori ungari de internet cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. Comunitatea celor intervievați este reprezentativă din punct de vedere al sexului, vârstei, educației, precum şi al tipului de aşezări și regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.