Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul de sănătate, pe un butoi cu pulbere: Victor Costache a lăsat spitalele de stat fără bani de salarii

Digi 24
Victor Costache

Cristian Vasilcoiu, consilierul Olguței Vasilescu de la Camera Deputaților, susține că Victor Costache a lăsat spitalele de stat fără bani de salarii. Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a confirmat informația la Antena3. „Influențele datorate creșterilor de la 1 ianuarie 2020 nu au fost plătite. Eu în calitate de manager am respectat legea salarizării, care spune să acord majorări salariale personalului auxiliar”, a spus aceasta.

SURSE PNL plănuiește o MAJORARE a pensiilor cu doar 14 sau 20% până în septembrie

„Ministrul Costache a lăsat spitalele de stat fără bani de salarii
Ministrul Costache a uitat să asigure fonduri spitalelor pentru măririle salariale de la 1 ianuarie 2020, prevăzute de Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Concret, este vorba despre creșterea de ¼ din suma prevăzută în grila din 2022 și salariul aflat în plată în decembrie 2019.

Anul trecut, creșterea de o pătrime din diferența amintită, impusă de Legea 153/2017, a fost acoperită de FNUASS, în baza OUG 114/2018, cea pe care PNL a desființat-o prin OUG 1/2020.
Managerii de spitale se plâng Asociației profesionale din care fac parte că Guvernul Orban i-a lăsat fără bani pentru a acoperi salariile în anul 2020.

Toate acestea, în timp ce ministrul Costache și Guvernul Orban au avut grijă să privatizeze Sănătatea, noaptea ca hoții, prin OUG 25/2020.”, scrie Vasilcoiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.