Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul energetic al Ucrainei este aproape de colaps

europalibera.org
curent ucraina

Sistemul energetic al Ucrainei se află într-o situație dificilă, a comunicat, luni, serviciul de presă al operatorului rețelei de stat Ukrenergo. Potrivit acestuia, dronele inamice au încercat să atace instalațiile energetice din toată țara în timpul întregii nopți de 19 decembrie.

„Datorită muncii profesionale a Forțelor Aeriene, inamicul nu și-a atins pe deplin scopul, dar, din păcate, există mai multe lovituri asupra obiectivelor de infrastructură... Acolo unde este posibil, echipajele de reparații evaluează deja amploarea pagubelor și încep reparațiile și munca de urgență”, a scris Ukrenergo, pe canalul de Telegram, relatează Rador.

Cea mai dificilă situație este în regiunile centrale, de est și în Dnipropetrovsk.

„Au fost introduse programe de oprire de urgență în regiunile Sumi, Harkiv, Poltava, Dnipropetrovsk, Zaporijjia, Kirovohrad, Jitomir, Cernihiv, Cerkasi, Kiev și în orașul Kiev. Se acordă prioritate infrastructurii critice, restabilirea aprovizionării cu energie pentru consumatorii casnici poate dura mult timp”, a notat Ukrenergo.

Energeticienii au asigurat că, în ciuda tuturor pagubelor, țin situația sub control. Amintim că în noaptea de 19 decembrie, Ucraina a trecut prin mai multe valuri de atacuri cu drone rusești. Forțele aeriene au înregistrat aproximativ 35 de drone Shahed, dintre care 30 au fost doborâte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.