Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul Energetic este pregătit pentru următoarea perioadă când temperaturile vor ajunge la -20 de grade, anunță ministerul Energiei

libertatea.ro
centrala termica

România va traversa un şoc termic cu minime nocturne de până la minus 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute, însă Sistemul Energetic Naţional este pregătit pentru această perioadă, informează Ministerul Energiei, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

"Miercuri, 10 februarie, s-a organizat şedinţa Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul Ministerului Energiei de către secretarul de stat, Niculae Havrileţ.

La şedinţă au participat cei mai importanţi actori ai sectorului energetic care menţin în funcţiune Sistemul Energetic Naţional şi asigură furnizarea continuă şi în siguranţă.

Din partea Comandamentului, transmitem că, începând cu ziua de vineri, până pe o durată de şapte-opt zile, România va traversa un şoc termic cu minime nocturne de până la - 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ de până la -8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui şoc termic.

Toţi actorii esenţiali care asigură funcţionarea Sistemului Energetic Naţional au precizat că sunt pregătiţi pentru perioada care urmează", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Complexul Energetic Oltenia va funcţiona normal, iar în cazuri deosebite va fi pus la dispoziţie un grup de producţie de energie electrică de la Turceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.