Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul financiar al Libanului a murit

cloudfront.net
liban

Ministrul libanez al economiei a declarat marți că nu se mai poate face nimic pentru a opri declinul financiar abrupt al țării, potrivit thenationalnews.com.

El a explicat că moneda națională continuă să scadă în valoare uneori cu fiecare minut care trece. Un dolar a ajuns să valoreze 87.000 de lire.

Ministrul a subliniat lipsa de soluții pentru a stopa căderea liberă a monedei libaneze și criza economică corespunzătoare.

Dezintegrarea a determinat băncile naționale să impună controale ale capitalului care limitează sever accesul la banii oamenilor și au făcut ca moneda locală să fie aproape fără valoare.

Libanul, dependent de importuri, trebuie să plătească acum bunurile și serviciile în dolari SUA, prețul în moneda americană, apoi convertit în lire libaneze.

Între timp, angajații din sectorul public și o parte semnificativă a libanezilor sunt încă plătiți în lire, unii câștigând echivalentul a 50 de dolari pe lună.

„Țara noastră importă totul”, a spus ministrul. „Nu există nicio altă țară din lume care să importe mai mult de 90% din mărfurile sale. Chiar și produsele noastre autohtone sunt fabricate folosind componente primare care sunt importate... totul are un preț pe dolar. Regimul financiar a murit. S-a terminat”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.