Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul sanitar, în COLAPS! Mesaj CUTREMURĂTOR al unui medic român: 'Dacă ai fi în locul meu, să n-ai cu ce lucra și cu salariul micșorat, ce ai face?'

wall-street.ro
medici romani strainatate

Medicul Florin Chirculescu de la Spitalul Universitar din Capitală transmite, într-un mesaj pe Facebook, că doctorii de la unitatea medicală se gândesc să intre în grevă, susţinând că “sistemul sanitar este în colaps.

"Orice ai fi tu, pacient roman, ai face o greva in contul medicilor, al asistentilor, si al celorlalti angajati din sanatate? Te intreb pentru ca spitalele sunt in prag de faliment, pentru ca ai fost mintit ca va urma o reforma si ca personalul sanitar va ramane in tara, ca vei avea UNDE sa fii tratat si ca va avea CINE sa te trateze. Mi-e teama, insa, ca n-o sa lupti pentru mine. Mi-e teama ca, aidoma colegilor din Franta, Marea Britanie, Israel si Germania, o sa fim NOI nevoiti sa facem greva cu pricina, nu tu", a scris pe Facebook medicul chirurg Florin Chirculescu, presedinte al Federatiei Medicilor Sindicatelor Medicilor Ioan Cantacuzino.

Dacă ai fi transportator, ai bloca, tu și colegii tăi, Piața Victoriei, pentru reforma sănătății românești? Te întreb pentru că știu că ți-e silă de ce pățești în spitale.

Dacă ai fi ceferist, ai bloca trenurile pentru reforma sănătății? Te întreb pentru că știu că ți-e silă de ce pățești în spitale, tu, rudele tale și prietenii tăi...

Citește și: ALERTĂ - SRI reacţionează la acuzaţiile lansate de fostul colonel Daniel Dragomir

Citește și: Victor Ciutacu reacționază DUR după ultimul comunicat al SRI şi ameninţă cu noi dezvăluiri: 'Dacă vreţi nume, încep să scriu'

Dacă ai fi politician, ai face o grevă parlamentară, pentru reforma sănătății? Te întreb pentru că știu că ți-e silă de telefoanele pe care le dai ca să fii examinat peste rând, tu, rudele tale, prietenii tăi, ba chiar, o știu, și anumiți alegători de-ai tăi, pentru care m-ai sunat pe mine și pe colegii mei...

Orice ai fi tu, pacient român, ai face o grevă în contul medicilor, al asistenților, și al celorlalți angajați din sănătate? Te întreb pentru că spitalele sunt în prag de faliment, pentru că ai fost mințit că va urma o reformă și că personalul sanitar va rămâne în țară, că vei avea UNDE să fii tratat și că va avea CINE să te trateze. Mi-e teamă, însă, că n-o să lupți pentru mine. Mi-e teamă că, aidoma colegilor din Franța, Marea Britanie, Israel și Germania, o să fim NOI nevoiți să facem greva cu pricina, nu tu.

Crezi că ne e ușor să punem problema grevei? Crezi că nu ne gândim la tine, crezi că nouă, asistenților și medicilor, nu ne pasă de tine? Chiar nu-ți amintești decât lucrurile urâte vehiculate în media, chiar nu-ți amintești de cei, nu tocmai puțini, care ți-au salvat o rudă, un prieten, sau chiar pe tine?

Totdeauna m-am întrebat: merită să facem grevă în sistemul sanitar? Merită să declanșăm un conflict de muncă de asemenea amploare? Și nu m-am întrebat de teamă, fiindcă putem s-o facem legal – m-am întrebat doar pentru că o grevă te-ar costa pe tine, pacient al meu.

Sistemul e în colaps, iar promisiunile guvernului sunt vorbe goale. Dacă ai fi în locul meu, tu, pacient român, dacă n-ai avea cu ce să lucrezi și dacă ai vedea că în locul creșterilor salariale trâmbițate cu emfază, te vei alege, de fapt, cu o SCĂDERE a veniturilor, ce ai face? Tu, transportator, ai circula cu o mașină căreia nu-i face nimeni revizia, când patronatul te-ar fura la bani? Tu, ceferist, ai lăsa trenurile să circule pe linii neverificate de ani de zile, când angajatorul ți-ar tăia sporurile de noapte, de sărbători, de risc? Iar tu, politician român care mă cauți la telefon – tu ce-ai face?

Află că și noi, medici și asistenți, avem tot o singură viață, ca tine. Și noi avem familii, și noi avem mândrie profesională și, mai presus de orice, vrem să avem grijă de tine – dar vrem să fim plătiți corect și nu vrem să ne plătești tu în felul ACELA, fiindcă nu e cinstit, nu e normal, nu e moral.

E ceasul al doisprezecelea, iar noi, cei din sistemul de sănătate, nu mai avem de ales: dacă guvernul nu-și ține promisiunile, dacă guvernul nu vede dezastrul, și dacă nici tu nu ne ajuți, pacient român, mâine n-o să mai avem CUM să te tratăm.

Iartă-mă, pacient român, dar simt că n-avem încotro: să știi că începem să ne gândim la grevă - nu de alta, dar vrem să te putem trata și de aici înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.