Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Site-ul Parler urmează să fie ÎNCHIS: A fost suspendat din App Store și Google Play, iar Amazon îi suspendă serverul

Parler

Siteul Parler a fost suspendat de Apple din aplicaţia sa App Store. Compania a declarat că suspendarea va rămâne în vigoare atâta timp cât serviciile sale continuă să distribuie postări care incită la violenţă. Google a suspendat deja aplicaţia, care este populară printre susţinătorii lui Donald Trump.

În plus, Amazon va suspenda site-ul de socializare Parler de la serviciul său de găzduire a serverului duminică pentru conținut violent care a determinat Google Play și Apple să elimine platforma din magazinele sale de aplicații. Măsura luată de Amazon va face ca platforma Parles să nu mai fie vizibilă pe internet, dacă aceasta nu va găsi altă companie care să îi găzduiască serviciul.

Citește și: Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

CEO-ul Parler, John Matze, scriind pe platforma sa, a numit decizia Amazon ca o „încercare de a elimina complet exprimarea liberă de pe internet”.

"Există posibilitatea ca Parler să nu fie disponibil pe internet timp de până la o săptămână, pe măsură ce reconstruim de la zero", a scris el.

Citește și: Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar

Matze i-a acuzat pe giganții tehnologici din Silicon Valley de un „efort coordonat știind că opțiunile noastre vor fi limitate și știind că acest lucru va provoca cel mai mare prejudiciu, întrucât președintele Trump a fost interzis de companiile tehnologice”.

Fiul lui Trump, Donald Trump, Jr., a descris situația într-un tweet ca o „epurare de idei conservatoare și lideri de gândire”.

Citește și: Ieșire devastatoare a Monicăi Pop: Decidenții voiau ca pacienții Covid să moară, nu să se facă bine

Parler, „Twitter pentru conservatori”, a fost folosit de susținătorii președintelui Donald Trump pentru a-și exprima ura și a amenința violența care a culminat cu revoltele de miercuri de la Capitolul SUA, au spus giganții tehnologici.

„Recent, am văzut o creștere constantă a acestui conținut violent pe site-ul dvs. web, care încalcă toate condițiile noastre”, a declarat echipa de încredere și siguranță Amazon Web Services într-o scrisoare către Parler obținută de NBC News.

Citește și: Doliu în Armata Română! ‘Ne părăsesc eroii’. Veteranul de război Artemiu Șimonca s-a stins din viață azi!

„Este clar că Parler nu are un proces eficient pentru a respecta termenii și condițiile AWS.”

Utilizatorii cu vederi de dreapta din Statele Unite s-au îndreptat căre Parler, aplicaţia de mesagerie Telegram şi site-ul de socializare Gap, din cauza politicilor mai agresive de monitorizare a comentariilor politice ale platformelor principale, cum sunt Twitter şi Facebook.

Citește și: Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Vineri, Twitter a suspendat permanent contul preşedintelui american Donald Trump.

Google a făcut vineri referire la politicile sale împotriva aplicaţiilor care promovează violenţa şi a dat exemple recente de pe Parler, între care o postare de vineri care începea cu ”Cum să ne recuperăm ţara? Aproximativ 20 de atacuri coordonate” şi o alta care promova ”Un marş al unui milion de membri de miliţie” în Washington.

Citește și: Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar

Directorul general al Parler, John Matze, a afirmat vineri, într-o postare, că Apple aplică Parler standarde pe care nu şi le aplică sieşi.

Apple a făcut referire, într-o scrisoare adresată Parler, la participanţii la asaltul împotriva clădirii Capitoliului, care a avut loc vineri.

Citește și: Ieșire devastatoare a Monicăi Pop: Decidenții voiau ca pacienții Covid să moară, nu să se facă bine

”Conţinutul care pune în pericol bunăstarea altora sau are rolul să incite la violenţă sau la alte acte ilegale nu poate fi acceptat niciodată pe App Store”, afirmă Apple în scrisoare.

Apple a refuzat să comenteze.

Citește și: Doliu în Armata Română! ‘Ne părăsesc eroii’. Veteranul de război Artemiu Șimonca s-a stins din viață azi!

Matze, care se descrie ca un libertarian, a fondat Parler în 2018 ca o alternativă care permite ”exprimarea liberă” faţă de patformele mainstream, dar a început să îi curteze pe utilizatorii de dreapta, pe măsură ce susţinători importanbţi ai lui trump au început să se mute acolo.

Între cei care s-au înscris pe Parler se află comentatorul Candace Owens, avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, şi activista de dreapta Laura Loomer, care în noiembrie 2018 s-a legat cu cătuşe la uşa biroului din New York al Twitter, pentru a protesta faţă de interzicerea contului său pe platforma de socializare.

În noiembrie, activista conservatoare Rebekah Mercer a confirmat că ea şi familia sa, care îi include pe tatăl său, investitorul în fonduri de hedging Robert Mercer, au contribuit la finanţarea Parler.

Citește și: Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.