Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Site-ul prin care românii își plătesc impozitele, atacat de hackerii ruși. Au fost atacate și site-urile AUR, PMP, PNL, INS, SMURD și Antena 3

atac, cibernetic, cyber, hackeri, românia, sts

Platforma www.ghiseul.ro este vizată de gruparea pro-rusă de atacatori cibernetici „Killnet” ca țintă potențială, în contextul seriei de atacuri cibernetice asupra unor site-uri web care aparțin unor instituții publice, mass-media, partide și organizații private din România.

Anunțul a fost făcut de Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC. Potrivit specialiștilor, ghiseul.ro, platforma oficială de plăți online a statului român, funcționează în continuare la parametri optimi, este accesibilă pentru utilizatori și nu a avut niciun fel de dificultăți în procesarea plăților.

Platforma este monitorizată non-stop, iar toate soluțiile de securitate sunt active. Măsurile premergătoare atacurilor au fost implementate de către specialiștii în securitate cibernetică din STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și SRI - Serviciul Român de Informații, prin Centrul național Cyberint.

Atacurile au fost gestionate și monitorizate cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, achiziționate prin proiecte cu finanțare europeană, precizează DNSC.

În ultimele 24 de ore grupul de hackeri pro-ruși KillNet a anunțat atacuri asupra multor site-uri din România. A fost vizat inclusiv site-ul AUR, partid acuzat că ar avea înclinații pro-ruse. „F**c You George Simion. Câine spion de la George Soros. Opriți propaganda domnule fals patriot”, este mesajul transmis de hackeri.

Și pagina de internet a Partidului Mișcarea Populară a fost atacată de hackerii din Rusia. Potrivit reprezentanților PMP, compania care asigură serviciile de securitate cibernetică pentru pagina web națională a partidului a anunțat că a blocat, în ultimele 30 de zile, 61 de atacuri.

Alte site-uri vizate de atacuri, potrivit anunțurilor făcute de hackeri, au fost pnl.ro, insse.ro/cms (site-ul INS), smurd.ro (organizație acuzată de hackeri că se ocupă de vânzarea de organe prelevate de la copii), antena3.ro, a7tv.ro sau activenews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.