Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Site-ul unui vicepreşedinte al CDU, ţinta a mii de atacuri cibernetice având ca sursă adrese de IP din Rusia

merkel brexit

Julia Kloeckner, vicepreşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), formaţiunea cancelarului german Angela Merkel, a declarat luni că site-ul său a fost ţinta a mii de atacuri cibernetice - multe dintre ele având ca sursă adrese de IP din Rusia - înainte de dezbaterea televizată de duminică între Merkel şi rivalul său social-democratul Martin Schulz înaintea alegerilor din 24 septembrie, relatează Reuters. Serviciile de informaţii germane şi oficiali guvernamentali şi-au exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea că Moscova ar putea încerca să intervină în alegerile naţionale din 24 septembrie. Rusia a negat în mod repetat că încearcă să influenţeze alegeri din străinătate.

Julia Kloeckner a declarat luni că site-ul ei politic a fost ţinta a circa 3.000 de atacuri cibernetice duminică, înainte de dezbaterea televizată între Angela Merkel şi Martin Schulz. Urmând modelul unor atacuri cibernetice anterioare, sediul CDU din landul Renania-Palatinat, unde Julia Kloeckner este lider al partidului, a fost de asemenea ţinta unor 'atacuri masive' înaintea dezbaterii, a mai spus ea. 'Mulţi dintre expeditori au adrese IP din Rusia', a adăugat Kloeckner, conform Agerpres.

Autorităţile germane au acuzat grupul de hackeri rus APT 28, având legături cu Moscova, pentru o serie de atacuri cibernetice îndreptate împotriva parlamentului german, a unor parlamentari germani, partide politice şi grupuri de reflecţie, atacuri produse în vara anului 2015. Julia Kloeckner nu a precizat cum au fost descoperite atacurile. Agenţia federală de protecţie cibernetică (BSI) din Germania a afirmat că are cunoştinţă de aceste incidente şi se află în contact cu sediul CDU din Renania-Palatinat, a spus un purtător de cuvânt al BSI. Hans-Georg Maassen, şeful serviciului german de informaţii interne (BfV), a declarat în luna iulie că Berlinul se aşteaptă ca Rusia să încerce să influenţeze alegerile din septembrie şi că el bănuieşte că preşedintele rus Vladimir Putin ar prefera un alt cancelar în locul Angelei Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.