Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație CATASTROFALĂ la Vama Veche. S-au constituit unități de autoapărare din cauza hoților

vama veche

Primăria Limanu, de care aparține Vama Veche, se confruntă cu absurdul unei lipse totale de dialog cu MAI, pentru că ministerul consideră că cifrele înregistrate sunt cele care contează, nu realitatea din teren.

În stațiunile mari sunt polițiști pe întreaga perioadă a anului, pentru că au mulți locuitori și peste 85% dintre spațiile de cazare înregistrate. În schimb, cu numai patru agenți și fără bani de benzină la secția de Poliție înființată anul trecut în Vama Veche, primăria Limanu se confruntă în timpul sezonului estival cu probleme grave.

Mircea Dumitru, ULTIMATUM pentru Academia SRI: Să-și asume

„Încercăm să le explicăm celor de la IPJ Constanța și de la MAI că avem o situație specială. Noi avem aici 30.000 de oameni, în 2 Mai și Vama Veche, nu 6.000, câți locuitori are comuna Limanu, conform recensământului. Aici nu se pot face calcule nici în funcție de suprafața localităților, care este foarte mică, nici în funcție de locurile de cazare declarate, pentru că sunt foarte mulți turiști aflați în tranzit, veniți din alte stațiuni sau dinspre Bulgaria. Nu putem să obținem mai mulți polițiști și nici măcar să înființăm mai mult de șase posturi în Poliția Locală, conform legislației în vigoare”, explică Daniel Georgescu, noul primar al comunei Limanu, relatează jurnalul.ro.

Edilul mai spune că hoții s-au înmulțit și au devenit violenți de anul trecut, pentru că au văzut că Poliția nu face față situației. Încă șase polițiști sunt delegați în perioada sezonului estival pentru a acoperi nevoile din zonă, dar sunt cazați la Olimp, de unde se deplasează foarte greu către Vama Veche sau 2 Mai, dacă intervine o urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.