Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se schimbă în Catalonia: Reacția Madridului la decizia luată de Carles Puigdemont

Mariano Rajoy, catalonia

Reprezentantul Guvernului spaniol în Catalonia, Enric Millo, a salutat marţi ca ”foarte pozitivă” acceptarea de către preşedintele catalan destituit Carles Puigdemont a alegerilor regionale anticipate convocate de Madrid la 21 decembrie, drept un pas înainte în revenirea la normalitate în această regiune din sud-estul ţării, relatează The Associated Press.

”Evaluarea mea este foarte pozitivă”, a declarat prefectul pentru presă marţi, imediat după ce Puigdemont a liniştit temeri potrivit cărora separatiştii ar putea boicota scrutinul convocat de autorităţile spaniole, scrie news.ro.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

”Asta înseamnă acceptarea reîntoarcerii la legalitatea democratică”, a spus Millo, adăugând că aceste alegeri vor permite Madridului ”să le înapoieze catalanilor autoguvernarea”.

Măsurile de plasare a Cataloniei sub tutelă, vineri, cu scopul de a împiedica independenţa catalană, au decurs fără incidente până în prezent, a declarat prefectul, care a dat asigurări că funcţionarii publici nu le boicotează.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

”Ei arată că sunt nişte funcţionari care respectă legea şi democraţia, aşa cum ar trebui” s-i facă, a declarat Millo.

Potrivit unor oficiali, aproximativ 150 de consilieri ai unor oficiali aleşi catalani au fost concediaţi în ultimele patru zile.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.