Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație CRITICĂ în SUA: Donald Trump riscă să piardă voturile, se face zid în jurul lui

donald trump suparat

Procurorul general al statului Michigan, republicanul Bill Schuette, a declarat vineri că a iniţiat procedurile legale pentru a stopa demersul prin care gruparea "verzilor" intenţionează să obţină renumărarea în acest stat a voturilor la alegerile prezidenţiale, transmite Reuters.

Decizia oficialului vine în continuarea eforturilor republicanilor din Pennsylvania şi Wisconsin de a se asigura că Donald Trump rămâne câştigător în aceste state, informează agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE O femeie ÎNSĂRCINATĂ se LOVEȘTE CU CIOCANUL în abdomen ca să-și ucidă bebelușul / VIDEO

Într-o declaraţie dată publicităţii vineri, Bill Schuette, a subliniat că renumărarea voturilor în Michigan "ameninţă să anuleze toate voturile pronunţate în acest stat la alegerile prezidenţiale" şi a criticat-o pe Jill Stein, candidata la prezidenţiale a Partidului Ecologist. Procurorul general a descris demersul lui Stein drept "de neiertat" şi "costisitor".

Partidul Ecologist a cerut renumărarea voturilor în trei state care, deşi în mod tradiţional votau pentru candidatul Partidului Democrat, au fost de partea republicanului Donald Trump la alegerile din 8 noiembrie. Miliardarul a câştigat la limită în aceste state.

Citește și: ÎNFIORĂTOR Cum va fi APOCALIPSA: Modurile prin care Pământul poate fi DISTRUS

Jill Stein a spus că solicitarea sa nu îi vizează pe Trump sau pe contracandidata lui democrată, Hillary Clinton, unicul său scop fiind să se asigure că alegerile nu au fost fraudate.

Chiar dacă va avea loc renumărarea voturilor, nu este de aşteptat ca acest lucru să schimbe rezultatul alegerilor, comentează Reuters. Pentru ca rezultatul alegerilor să fie răsturnat în favoarea lui Clinton, ar fi nevoie ca renumărarea să o indice pe democrată drept câştigătoare în toate cele trei state - Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Citește și: Vom ingheta sub troiene!

Joi, avocaţii lui Donald Trump au început demersurile pentru a bloca o tentativă de a obţine renumărarea voturilor în Pennsylvania şi Michigan, a anunţat publicaţia Politico, citată de Reuters. În Wisconsin, o organizaţie care îl susţine pe Donald Trump a apelat la justiţie pentru a contesta renumărarea voturilor în acest stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.