Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație CRITICĂ la Penitenciarul de Femei Târgşor: Fără medic generalist, echipamente vechi

penitenciar inchisoare

Penitenciarul de Femei Târgşor funcţionează cu doar jumătate dintre locurile de muncă disponibile ocupate, fără medic generalist şi cu echipamente vechi şi neperformante, sindicaliştii cerând Guvernului să îşi îndrepte mai multe atenţia spre problemele lucrătorilor din penitenciare. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de preşedintele Sindicatului Equitas din Penitenciarul Târgşor, Adrian Grigoroiu, în această unitate de detenţie sunt încarcerate aproape 700 de femei, doar jumătate dintre cele 400 de locuri de muncă prevăzute în organigramă fiind ocupate.

Vești bune pentru bicicliștii din București: Decizia luată de Consiliul General al Capitalei


"Ne confruntăm în ultima perioadă cu un val mare de pensionări, care a lovit instituţia noastră ca un tsunami, iar această situaţie continuă, alţi colegi anunţându-şi pensionarea. În ultimii 2 ani s-au pensionat aproape 60 de funcţionari şi au fost încadraţi circa 30, în situaţia în care ne confruntam cu deficitul de personal până să înceapă valul de pensionări, iar procedurile de încadrare a noului personal sunt foarte greoaie. Doresc să aduc la cunoştinţă că unitatea noastră îşi desfăşoară activitatea, în momentul de faţă, fără a avea un medic generalist, fără un director economic şi fără a beneficia de serviciile de specialitate ale unui electrician şi ale unui instalator", se precizează în documentul citat.

Anunțul meteorologilor: Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni


Conform comunicatului, echipamentele tehnice de care se folosesc angajaţii unităţii de detenţie sunt "vechi şi neperformante", fiind dat exemplul lipsei unui aparat cu raze X care să faciliteze depistarea obiectelor interzise. 

"Personalul a înregistrat un număr foarte mare de ore suplimentare, generate tocmai de lipsa acută de personal, ore care nu pot fi recuperate cu timp liber şi nici nu se plătesc, astfel că un lucrător este pus în faţa faptului de a suplimenta munca a 3-4 cadre. (...) Anul trecut (...) am adus în discuţie problemele din penitenciar şi faptul că supraveghetorii execută serviciul pe secţii în birouri fără lumină naturală şi fără a avea un minim de confort, ce i-ar putea ajuta să aibă un randament de 100% pe parcursul unui program de 12 ore, care din diverse probleme se prelungeşte ajungând chiar la 13 ore", se mai precizează în document. 

Totodată, sindicaliştii de la Penitenciarul Târgşor se arată nemulţumiţi de faptul că anul acesta Guvernul a micşorat bugetul pentru astfel de investiţii. 

În acest context, Sindicatul Equitas cere Guvernului României să îşi îndrepte mai mult atenţia către situaţia lucrătorilor din penitenciare, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.