Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație explozivă în Orientul Mijlociu - SUA în alertă! Siria se pregătește de un atac total

infoturism.ro
orientul mijlociu

Regimul sirian se pregătește de un atac total asupra regiunii Idlib, ultimul bastion al rebelilor din țară, unde oficiali militari americani și ai serviciilor secrete urmăresc orice indicii prin care regimul transferă arme chimice în zonă, pentru posibile atacuri împotriva civililor, informează CNN, conform Mediafax.

Ei sunt îngrijorați că regimul, care se confruntă cu o potențială rezistență puternică în zonă, se va întoarce la bombe cu clor lansate din elicopter, așa cum a făcut-o în trecut.

Oficialii spun că încă nu au fost confirmate indicii ale transportului armelor chimice. Cu toate acestea, regimul a mutat acum unele dintre cele mai bine pregătite și echipate forțe de infanterie de elită într-o zonă situată chiar la sud de Idlib, pe lângă mii de alte forțe din regiune, potrivit oficialilor americani. Unul dintre preocupările militare, spun oficialii americani, este dacă se întâmplă un război total, zona este atât de aproape de granița turcă care luptă cu avioanele din Siria, Rusia, Turcia și chiar Statele Unite care se pot ciocni unele cu celelalte.

Nebunie pe piața valutară - Euro a luat-o razna, lira sterina scade dramatic


Nivelul îngrijorării s-a intensificat în ultimele zile, pe măsură ce Rusia a crescut activitatea de social media, susținând că SUA și aliații săi se pregătesc să efectueze atacuri sub presiunea utilizării regimului de arme chimice.

Într-un tweet, Ministerul Apărării din Rusia a postat că SUA, Franța și Marea Britanie se "pregăteau" de noi atacuri în Siria. Într-un altul, Ambasada Rusiei în SUA a declarat că SUA "construiește un grup pentru aducerea de rachete de croazieră în zona Orientului Mijlociu, alături de pregătirea unei provocări regulate despre presupusa utilizare a armelor chimice în provincia Idlib".

În trecut, conturile rusești de social media au publicat acuzații împotriva Statelor Unite, astfel încât, dacă s-ar întâmpla un atac militar, ar putea avea pe cine să dea vina, spun oficialii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.