Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație gravă pentru România din cauza Parlamentului

blender.com
strategie umbra susta nebunie ascuns

Comisia Europeană a trimis România la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea obligației de transpunere a Directivei 2015/849/UE privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 și de abrogare a Directivei 2005/60/CE și a Directivei 2006/70/C.

Firea, atacuri în rafală la Dragnea: 'Foşti miniştri mi-au spus că, după ce plecam de la şedinţe, le spunea să nu mă ajute'

Acest lucru poate conduce la plata de către România a peste 2.500.000 de euro iar costurile pot crește pe măsură ce întârzierile se prelungesc.

Cu toate că directiva datează din 2015, actualul Guvern a deblocat situația aprobând proiectul de lege în mai anul acesta cu toate că mai mulți miniștrii s-au opus explicit proiectului.

Surse din MAE indică faptul că cel care a întârziat proiectul atâția ani este un fost oficial guvernamental care a folosit acest proiect pentru a negocia rămânerea în funcție.

CITEȘTE ȘI: Semnele care îţi arată că ai putea suferi de cancer la ficat. Cum să eviţi factorii de risc

În prezent proiectul de lege se află în Senat generând multe discuții în Parlament privind forma proiectului. Subiectul a fost de asemenea intens discutat la reuniunea Grupurilor parlamentare PSD de la Neptun. Parlamentarii social democrați au criticat faptul că proiectul inițiat de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Ministerul Justiției și Secretariatul General al Guvernului a generat critici în spațiul public privind posibile repercusiuni asupra românilor din afara țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.