Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație încordată - Primul răspuns al Coreii de Nord, după ce SUA au acuzat-o public pentru un atac cibernetic la scară mondial

Daily Star
Trump Kim Coreea

Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a declarat joi că Phenianul nu are legătură cu niciun atac cibernetic, acesta fiind primul răspuns al Coreii de Nord după ce Statele Unite au acuzat-o public pentru un atac cibernetic la scară mondial, informează Reuters, citat de agerpres.ro

"Aşa cum am spus în mod clar în mai multe ocazii, nu avem nimic de-a face cu atacul cibernetic şi nu simţim nevoia de a răspunde (...) la astfel de acuzaţii absurde ale SUA", a afirmat purtătorul de cuvânt, potrivit agenţiei oficiale de presă nord-coreene, KCNA. 

Acuzaţia Statelor Unite este o provocare politică serioasă împotriva Coreii de Nord, pe care Phenianul nu o va tolera niciodată, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Afacerile ilegale de sezon au explodat: Mascații intervin în forță în Prahova


Statele Unite au acuzat oficial luni Coreea de Nord că s-a aflat la originea atacului cibernetic mondial "Wannacry", care a afectat circa 300.000 de calculatoare din 150 de ţări, aminteşte AFP. 

Atacul cibernetic din mai a afectat spitale, bănci şi alte companii. 

Coreea de Nord este suspectată că s-a aflat la originea acestui virus informatic şi a solicitărilor de a fi plătite recompense pentru ca utilizatorii să îşi poată recăpăta accesul la calculatoare. 

"Acest atac amplu a costat miliarde, iar Coreea de Nord este direct responsabilă", a scris consilierul de securitate internă al preşedintelui american Donald Trump, Tom Bossert, în Wall Street Journal. "Luăm în serios aceste acuzaţii. Ele se bazează pe probe", a subliniat Bossert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.