Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație INCREDIBILĂ a unor elevi români calificați în finala unui concurs organizat de NASA : Caută fonduri pentru participare

Nasa

Două echipe de elevi din Timișoara s-au calificat, pentru al doilea an consecutiv, în finala unei competiții internaționale organizată de NASA, în SUA, însă liceenii nu au bani pentru deplasare, astfel că au inițiat o campanie de strângere de fonduri, relateaza Mediafax.

Cele două echipe de liceeni din Timișoara s-au calificat în faza finală a concursului internațional Zero Robotics, organizat anual de Institutul de Tehnologie din Massachusetts în colaborare cu NASA și cu Centrul ESTEC al Agenției Spațiale Europene. Competiția are ca scop programarea de sateliți experimentali, aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Este vorba de echipa heRObotics, a Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, formată din opt elevi, plus doi profesori coordonatori, precum și de echipa Cassiopeia, a Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara, formată tot din opt elevi și un profesor coordonator.

Citeste si Situație INCREDIBILĂ în sistemul de asigurări de sănătate - Oamenii nu-şi pot lua tratamentul compensat din orice farmacie din ţară

Din păcate, organizatorii nu asigură costurile necesare deplasării participanților calificați în finala competiției, care va avea loc în Boston, SUA, la sfârșitul lunii ianuarie.

Astfel, au fost lansate campanii de strângere de fonduri, în speranța că se vor aduna banii necesari. În total, este vorba de aproape 30.000 de euro.

“Primele etape ale concursului au avut loc online într-un mediu virtual ce simulează condițiile din spațiu. Finala va avea loc la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, în Statele Unite ale Americii, unde vom putea vedea cum programul nostru va rula live la bordul Stației Spațiale Internaționale. Din păcate, organizatorii nu oferă nicio formă de finanțare pentru participanții calificați. Apelăm la sprijinul comunității în vederea susținerii participării echipei și reprezentarea României la această finală internațională”, au arătat reprezentanții echipei de liceeni heRObotics.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.