Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație PARADOXALĂ la Secția pentru magistrați - Un dosar în care ar fi vizată Adina Florea a ajuns pe rolul structurii unde este șefă

stiripesurse.ro
Adina Florea

Dosarul protocolului publicat de Darius Vâlcov, în care ar fi vizată si Adina Florea, a fost declinat, săptămâna trecută, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, unde Florea este procuror șef adjunct, potrivit unor surse judiciare.

După ce in luna august a anului trecut Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul clasificat încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  şi Serviciul Român de Informaţii din decembrie 2016, DIICOT si Parchetul General au deschis anchete. DIICOT investiga infractiunea de divulgare a informaţiilor secrete de stat, iar Parchetul General infractiuni de eglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat. În dosarul de la Parchetul General a fost audiata si Adina Florea, existând suspiciuni că documentul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de apel Constanţa, unde Florea era adjunctul procurorul general si responsabilul cu documentele clasificate.

Citeste si Scandalul înregistrărilor de la DNA Oradea ia amploare - Conducerea instituției cere revocarea a doi procurori - SURSE

Cauza de la Parchetul General a fost declinata la DIICOT, insa saptamana trecuta, DIICOT a declinat cauza Sectiei nou infiintate, care are in competenta dosarele in care sunt vizati magistrati. La Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție activeaza, in prezent, cinci procurori, unul dintre ei fiind Adina Florea.

Florea a fost propusa de trei ori sef la DNA, fiind respinsa de doua ori de președintele Klaus Iohannis. Magistratul a cerut arestarea procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, Sectia pentru Procurori a CSM respingând solicitarea din lipsa de probe. Surse din sistem vorbesc despre o initiativa a Adinei Florea de a o pune sub invinuire pe Laura Codruta Kovesi in unul dintre dosarele aflate in instrumentarea procurorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.