Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație PENIBILĂ la CCR: Curtea a emis un comunicat în care îl CONTRAZICE pe Valer Dorneanu, președintele instituției, pe implicarea SRI și STS

Inquam Photos / George Calin
valer dorneanu CCR

Curtea Constituțională a precizat, referitor la declarațiile de joi ale președintelui instituției Valer Dorneanu, că nu SRI și STS asigură mentenanța site-ului CCR care a fost virusat de hackeri.

„Precizăm că afirmațiile președintelui Curţii Constituţionale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI şi STS ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României”, precizează CCR.

Citește și: Andrei Caramitru pune tunul pe Klaus Iohannis! Atac de ultimă oră și la PNL

Ulterior afrmațiilor inițiale, MEDIAFAX l-a contactat pe Valer Dorneanu care a declarat că se referea la faptul „că se va consulta cu SRI, STS și societatea care asigură mentenanța pentru reconstrucția site-ului”.

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat, joi, că, vinerea treacută, site-ul CCR a fost „virusat, spart” iar că în urma consultării cu SRI și STS, acesta va fi refăcut. El a mai transmis că se va adresa penal și tehnic autorităților competente.

Citește și: USR-PLUS se cutremură! Dezvăluirea care dinamitează Alianța 2020

Dorneanu a precizat că a solicitat Monitorului Oficial să publice „cu prioritate” toate deciziile CCR nepublicate iar comunicarea cu societatea civilă se va face prin „site-urile de comunicare în masă”.

Acesta a spus că instituția nu a fost șantajată cu cereri de recompensă în urma spargerii paginii de internet.

Citește și: Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

În ceea ce privește o posibilă legătură între atacurile cibernetice din ultima perioadă la alte insttituții, precum unele spitale, Valer Dorneanu a afirmat că nu poate specula pe acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.