Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația ar putea escalada în Orientul Mijlociu - Israelul se prgătește să lovească instalațiile nucleare iraniene

X
iran israel

Dacă Iranul atacă Israelul direct ca răspuns la lovitura de săptămâna trecută de la Damasc, Israelul va riposta prin lovirea unor ținte în Iran, relatează Elaph News, cu sediul la Londra, notează Times of Israel.

Citând un „oficial de securitate occidental” fără nume, raportul susține că Israelul a efectuat exerciții în forțele aeriene în ultimele zile, care includ pregătirea pentru a viza instalațiile nucleare iraniene și alte infrastructuri cheie.

Atât Damascul, cât și Teheranul dau vina pe Israel pentru raidul de luni trecută în care șapte membri ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice au fost uciși, dar Israelul nu a comentat această problemă.

 

Atacul de la Damasc

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) a lansat o declarație oficială prin care a anunțat moartea a șapte reprezentanți de rang înalt ai filialei care au fost eliminați în atacul aerian de astăzi al forțelor aeriene israeliene la Damasc; printre numele anunțate s-au numărat comandantul principal al forței Quds, Mohammad Reza Zahedi, precum și adjunctul său și comandantul operațiunilor IRGC în Siria și Liban Mohammad Rahimi; pe lângă ei, atacul a dus și la moartea lui Hussein Aman Allahi, Sayyid Mahdi Jalalti, Mohsen Sadaqat, Ali Agha Babaei și Ali Salehi Rozbhani.

Iranul a avertizat că răspunsul o să fie rapid, direct și dur iar Israelul și-a plasat toate forțele în stare de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.