Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia de la Azuga rămâne critică: Administrația Națională Apele Române, precizări după alunecarea de teren care a dus la evacuarea a 130 de oameni

alunecare azuga

Administrația Națională Apele Române a anunțat, sâmbătă, că la Azuga a fost realizat un șenal care permite scurgerea apei din amonte, după ce pârâului Azuga a fost blocată de alunecarea de teren, iar zona a fost inundată. 130 de oameni, evacuați, au dormit pe unde au apucat.

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale Apele Române, utilajele din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Prahova au realizat, sâmbătă, în jurul prânzului, un șenal care asigură „secțiunea minimă de scurgere a apei acumulată în amonte”.

„În momentul de față s-a deschis șenalul deversor și apa circulă pe acesta, permițând astfel scăderea apei cu 2 cm, în ultima jumătate de oră, în amonte. Încă mai există circulația apei pe drumul secundar dintre case dar cu un nivel mult diminuat. Drept urmare, alunecarea de teren evoluează mult mai lent”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților Apelor Române, lucrările în zonă continuă cu un excavator cu braț lung și un buldozer în vederea deblocării în totalitate a secțiunii de scurgere.

După ce albia pârâului Azuga a fost blocată de alunecarea de teren, sâmbătă dimineaţa, zona a fost inundată. Cele aproximativ 130 de persoane care au fost evacuate, au dormit la rude, într-o sală de sport sau la o pensiune.

„În continuare muntele se mişcă, vin stânci, vin copaci la vale, pământ. Nu putem acţiona momentan, e un risc prea mare”, a declarat Ciprian Barbu, primarul din Azuga.

Terenul de pe versanul care a alunecat aparţine Casei Regale, care a transmis sâmbătă că ultimele defrişări n zonă au avut loc înainte de anul 2001, anterior retrocedării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.