Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia degenerează în Sectorul 1: Clotilde Armand cere REŢINEREA primarului Tudorache

Clotilde Armand / Daniel Tudorache, Sectorul 1

Candidata USR PLUS pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă, marţi, că ”fostul primar pesedist trebuie reţinut urgent de anchetatori” şi dă câteva explicaţii pentru această consideraţie. Armand afirmă că bărbatul prins cu procesele verbale în sediul Primăriei Sector 1 este Sorin Cătălin Tomescu - candidat la funcţia de consilier din partea PSD, aveasta având asupra sa 473 deprocese verbale, transmite news.ro.

”Fostul primar pesedist trebuie reţinut urgent de anchetatori”, a scris, marţi pe facebook, Clotilde Armand.

Aceasta explică de ce consideră astfel:

”Întrebat de jurnalişti cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: «Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid». Ce ne-a spus Poliţia astăzi? «Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secţiile de votare». Bon, pentru declaraţia de mai sus fostul primar trebuie reţinut urgent de Poliţie”, a mai scris Armand pe Afcebook.

Aceasta detaliază ”faptele”: ”«Curierul» a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din Piaţa Mureş) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcţie fantomă înfiinţată înainte de alegeri - Direcţia de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici”.

Clotilde Armand explică faptul că, în aceeaşi clădire cu BES 1, a funcţionat sediul de campanie al primarului.

”BES 1 este la etajul 1, iar Direcţia de Mediu este la etajul 2. La Direcţia de Mediu (etajul 2) am găsit ieri zeci de procese verbale pe masă. «Curierul» prins de noi este de fapt este Sorin Cătălin Tomescu - candidat la funcţia de consilier din partea PSD. ''Curierul'' nu avea la el 100 de procese verbale, avea 473. Tot ce aţi citit mai sus se numeşte fraudă electorală şi grup infracţional organizat şi toţi cei care au participat trebuie să plătească urgent în faţa Justiţiei”, a mai scris Armand.

Candidata USR PLUS are şi un mesaj pentru procurori: ”Câte probe mai vreţi, domnilor procurori?!”.

Candidata USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză o tentativă de fraudare a votului şi a publicat, luni, imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate.

”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand.

Ulterior Armand a publicat procese verbale pe care codul QR este aplicat, alături de mesajul: ”Aşa a numărat PSD voturile”.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, că imaginile publicate de Clotilde Armand şi acuzaţiile care i se aduc sunt ”nişte prostii”.

Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate.

AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite.

Datele provizorii de la BEC indicau, la ora 12, că Armand are 1.071 de voturi în faţa lui Dan Tudorache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.