Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația degenerează în SUA: cel puțin 3 oameni au murit, în urma protestelor violente

www.agerpres.ro
bătăi, incidente, violențe SUA

Cel puţin trei persoane au murit în urma unor incidente armate produse în oraşul american Indianapolis în cursul protestelor violente faţă de moartea unui bărbat de culoare imobilizat brutal de agenţi de poliţie, anunţă autorităţile, citate de postul Fox News.

Citește și: SONDAJ IMAS - Creștere spectaculoasă pentru Pro România: PNL în cădere liberă, PSD stagnează

Sute de protestatari au atacat agenţi de poliţie şi vitrinele magazinelor în Indianapolis (statul american Indiana). În cursul nopţii (duminică la prânz, ora României) au avut loc mai multe incidente armate, soldate cu moartea a trei persoane.

"Este destul! Indianapolis este o zonă mai bună decât ce se întâmplă acum. Centrul oraşului nu mai este sigur acum. Persoanele care nu locuiesc în centru sunt rugate să părăsească zona", a declarat şeful Poliţiei municipale, Randal Taylor.

"Investigăm incidentele armate produse în centrul oraşului. Nu au fost implicaţi agenţi de poliţie. Agenţii forţelor de ordine nu au folosit arme în cursul acestei nopţi", a precizat oficialul citat.

Autorităţile din zeci de oraşe americane au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din cauza protestelor violente izbucnite ca reacţie la moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti. Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.