Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE/ Una dintre dronele folosite în atacul asupra portului Izmail ar fi căzut pe malul românesc al Dunării

izmail

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a declarat luni că una dintre dronele folosite de ruşi în atacul din cursul nopţii asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României, notează news.ro.

UPDATE: Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României, potrivit unui comunicat de presă.

 

Știrea Ințială

„Potrivit Serviciului Gărzii de Stat a Frontierei Ucrainei, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, dronele ruseşti Shahed au căzut şi au detonat pe teritoriul României”, a afirmat Nikolenko într-o postare pe Facebook.

„Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, comentează purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean.

„Facem apel la partenerii noştri să accelereze furnizarea de sisteme moderne suplimentare de apărare antirachetă şi antiaeriană, precum şi avioane de luptă către Ucraina, ceea ce va spori protecţia infrastructurii Ucrainei şi a ţărilor vecine”, se spune în finalul mesajului postat de purtătorul de cuvânt al ministrului Dmitro Kuleba.

Oficialul îşi însoţeşte postarea de o fotografie care aparent arată o explozie surprinsă de partea cealaltă a malului Dunării.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.