Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din industria financiară reduce puternic bonusurile bancherilor

communicationstoday.co.in
banci bank

Bancherii din New York și Londra se pregătesc pentru bonusurile de sfârșit de an care, potrivit estimărilor recrutorilor, sunt cu 30% până la 50% mai mici, în timp ce unii ar putea să nu primească nimic, în condițiile în care tranzacțiile s-au blocat, iar situație economică este sumbră.

Conform Reuters, finanțiștii se vor confrunta cu dezamăgiri atunci când compensațiile vor veni, în primul trimestru, iar alte mii de colegi de-ai lor ar putea fi concediați, după ce alte sute au fost concediați anul acesta, potrivit recrutorilor și experților în compensații.

Anul trecut, industria a acordat cele mai mari premii din 2006 încoace, pe măsură ce economia și-a revenit după pandemie.

Dar anul acesta, ritmul fuziunilor și achizițiilor și al ofertelor de acțiuni a încetinit dramatic, pentru că finanțările s-au prăbușit, iar volatilitatea pieței bursiere a afectat evaluările. De asemenea, perspectivele de recesiune au crescut, Rezerva Federală majorând agresiv ratele dobânzilor pentru a combate inflația, ceea ce a dus la răcirea activității economice.

Pentru directorii executivi americani de la Goldman Sachs, situația va determina o scădere cu 40% până la 45% a remunerației medii pentru 2022, potrivit datelor furnizate de Sheffield Haworth, o firmă de recrutare a cadrelor de top.

La Morgan Stanley,plata medie pentru bancherii de rang înalt este prognozat să scadă cu 35% până la 40%, potrivit raportului întocmit de Julian Bell, șeful Sheffield Haworth pentru America și Natalie Machicao, vicepreședinte. Este o răsturnare de situație pentru cei care se ocupă de tranzacții, care au înregistrat anul trecut profituri record pentru firmele lor și au obținut pentru ei înșiși plăți amețitoare.

La JPMorgan Chase se preconizează că remunerația totală medie pentru directorii generali din SUA va scădea cu 35% până la 40%, iar salariile bancherilor seniori de la Citigroup Inc și Bank of America se vor reduce probabil cu aproximativ 35% și, respectiv, 30%, potrivit Sheffield Haworth.

Deși estimările reflectă medii, plățile pot varia foarte mult în funcție de performanțele individuale și de grup.

Băncile au refuzat să comenteze.

Directorii executivi ai băncilor de pe Wall Street câștigă de obicei salarii cuprinse între 350.000 și 600.000 de dolari pe an, cu bonusuri duble sau triple, potrivit Wall Street Prep, o companie care îi ajută pe viitorii bancheri aspiranți să se pregătească pentru acest sector. Pentru cei mai performanți, compensațiile de stimulare pot urca până la milioane de dolari.

Prăbușirea plăților coincide cu un declin al subscrierilor de acțiuni la nivel global de 66%, sau tranzacții în valoare de 517 miliarde de dolari în acest an, comparativ cu 2021, potrivit datelor Dealogic. Valoarea totală a fuziunilor și achizițiilor a scăzutt cu 37%, la 3.660 de miliarde de dolari până la 20 decembrie, după ce anul trecut a atins un maxim istoric de 5.900 de miliarde de dolari, arată datele.

Încetinirea are loc în condițiile în care Rezerva Federală a SUA și alte bănci centrale cresc agresiv ratele dobânzilor pentru a domoli inflația, măsuri care au redus activitatea economică.

Alte riscuri, inclusiv incertitudinea economică stimulată de războiul din Ucraina, relațiile tensionate dintre SUA și China și lanțurile de aprovizionare blocate au alimentat volatilitatea pe anumite piețe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.