Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația din Nagornîi Karabah a revenit la normal, anunță ministrul rus Serghei Lavrov

vestidinrusia.ro
Militarii forțelor ruse

Pe teren, situația din Nagornîi Karabah s-a normalizat, iar acele incidente nesemnificative ce mai apar, încă, sunt rezolvate operativ și eficient de către forțele ruse de menținere a păcii, a anunțat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care a efectuat o vizită la Erevan, unde s-a întâlnit cu omologul său din țara gazdă, Ara Aivazian, relatează Rossiiskaia gazeta.

”În procesul de soluționare a situației din Nagornîi Karabah se observă tendințe pozitive. Pe teren, situația s-a normalizat substanțial. Contingentul rus de menținere a păcii este garant al securității, este desfășurat de-a lungul liniei de contact și de-a lungul Coridorului Lacin”, a spus Lavrov.

El a asigurat că ”incidentele nesemnificative” sunt ”rezolvate în mod operativ și eficient de militarii forțelor ruse de menținere a păcii”. ”Tot ei acordă o permanentă atenție ducerii la bun sfârșit a schimbului de prizonieri de război”, a subliniat șeful diplomației de la Moscova.

La rândul său, colegul armean a afirmat că prezența contingentului rus de menținere a păcii a prevenit continuarea violențelor împotriva locuitorilor din Nagornîi Karabah și a arătat că includerea organizațiilor internaționale în eforturile de restabilire a vieții pașnice în regiune nu trebuie politizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.