Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație disperata a agricultorilor din Germania

Agerpres
muncitori sezonieri

"În acest moment, avem doar zece lucrători sezonieri. Cu toate acestea, am avea nevoie de șaizeci de lucrători cu normă întreagă pentru a colecta totul", a declarat Thomas Syring, fermier din Beelitz, un oraș din apropierea Berlinului, cunoscut pentru sparanghelul său. „Situația este foarte tensionată pentru noi fermierii”, spune bărbatul ale cărui câmpuri sunt practic goale de câteva zile. Doar câțiva lucrători sezonieri cutreieră ferma sa de 900 de hectare pe ici și colo, care lucrează pentru pregătirea recoltelor de sparanghel, acoperindu-le cu prelate albe, înainte de a ieși din pământ, programate pentru următoarele zile.

Agricultorul german spune ca majoritatea lucrătorilor români care merg de obicei la ferma sa nu pot ajunge în Germania, din cauza închiderii frontierelor. Această situație este departe de a fi izolată: doar jumătate din cei 5.000 de lucrători străini angajați în mod normal în regiune în această perioadă a anului sunt acolo, potrivit organizațiilor locale de producători.
Germania are anual aproape 300.000 de lucrători sezonieri străini pentru sectorul său agricol, care depinde total de această forță de muncă, potrivit Udo Hemerling, secretar general al DBV, principala organizație agricolă a țării. Agricultorii trebuie să recolteze mai multe culturi esențiale de legume și fructe în următoarele săptămâni, inclusiv căpșuni și sparanghel.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.