Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația frontului, varianta rusă: Forțele ruse au distrus șase posturi de comandă ale trupelor ucrainene

rusia Harkov

Forțele ruse au distrus șase posturi de comandă ale trupelor ucrainene în regiunile Herson și Harkov, precum și în Republica Populară Donețk, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, într-o ședință de informare.

„Șase posturi de comandă ale inamicului au fost distruse în zona așezărilor Sadovoye, Dudchany și Zolotaya Balka din regiunea Herson, Yampol în RDP, precum și Kislovka în regiunea Harkov”, împreună cu 62 de unități de artilerie în poziții de tragere, forță de muncă și echipament militar în 137 de regiuni”, a spus purtătorul de cuvânt.

Atacul în DPR

Forțele armate ruse au dejucat încercările trupelor ucrainene din zona Krasny Liman din LPR de a ataca cu două unități ale companiei, a declarat Konașenkov.

„În zona Krasny Liman, focul preventiv în zonele așezărilor Stelmahovka și Ploshchanka din Republica Populară Lugansk au dejucat încercările forțelor armate ucrainene de a ataca cu două unități tactice ale companiei către așezările Kolomiychikha și Ploshchanka ale Republicii Populare Lugansk. ”, a spus Konașenkov.

Potrivit purtătorului de cuvânt, partea ucraineană a făcut, de asemenea, încercări nereușite de a consolida și de a echipa fortărețele din apropierea Ploshchanka și Chervonopopovka. „Ca urmare a focului de artilerie, unitățile armatei ucrainene au fost dispersate și împinse înapoi la pozițiile lor inițiale”, a adăugat el.

Potrivit lui Konașenkov, peste 50 de militari ucraineni au fost fie uciși, fie răniți. „Trei vehicule blindate de luptă și patru mașini militare speciale au fost distruse”, a adăugat el.

Atacul în LPR

Trupele ruse au oprit o încercare a forțelor ucrainene de a ataca așezarea Novoselovskoye din republica populară Lugansk, eliminând până la 30 de trupe inamice, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

„În zona Kupiansk, focul de artilerie în zonele de concentrare a forței de muncă a armatei ucrainene a zădărnicit atacul inamicului către așezarea LPR Novoselovskoye”, a spus Konașenkov, adăugând că până la 30 de militari ucraineni au fost eliminați și două camionete au fost distruse.

Regiunea Zaporojie

Trupele ruse au distrus patru depozite de muniții în regiunea Zaporojie, a declarat Konașenkov.

„Patru depozite cu arme de rachete și artilerie ale grupului de forțe ucrainean „Zaporojie” au fost distruse în zona așezării Razumovka, în regiunea Zaporojie”, a spus el.

De asemenea, „un depozit de muniție cu peste 100 de rachete pentru lansatoare de rachete multiple HIMARS a fost distrus în zona orașului Dnepropetrovsk”, a adăugat Konașenkov.

Contraatacuri în RPD

Toate contraatacurile armatei ucrainene în direcția Donețk au fost respinse de trupele ruse, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

„În zona Donețk, contraatacurile forțelor armate ucrainene în zonele așezărilor Soledar, Opytnoye, Kurdyumovka și Mayorsk au fost respinse ca urmare a focului și a acțiunii hotărâte a trupelor ruse. Până la 70 de militari ucraineni, două tancuri, două blindate. vehicule de luptă și cinci camionete au fost distruse”, a spus Konașenkov.

În plus, forțele ruse au făcut o lovitură de înaltă precizie asupra Legiunii Străine din RDP, eliminând până la 100 de mercenari, a adăugat purtătorul de cuvânt. În plus, șase vehicule blindate au fost distruse, a spus Konașenkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.