Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația hidrologică a revenit la normal pe întreg sectorul românesc al Dunării

urbanizehub.ro
giurgiu dunare

Măsurătorile hidrologice arată că debitul Dunării, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a avut valoarea de 4400 m3/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s), anunță Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Debitele Dunării, la intrarea în ţară, au avut o creştere importantă în ultimele 10 zile, de la valoarea de 2050 m3/s – în data de 17.09.2022 (valoarea minimă a lunii septembrie), la valoarea de 4700 m3/s, în data de 27 – 28.09.2022 (valoarea maximă a lunii septembrie), conform Mediafax.

Aceste creşteri importante de debite au fost determinate mai ales de creşterile de debite înregistrate în bazinele hidrografice ale Savei şi Tisei, care s-au suprapus cu cele din bazinul superior al Dunării – amonte Budapesta.

Debitele medii uzinate în ultimele 24 de ore de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier, aferente părţii române, au avut valori de 2200 – 2400 m3/s.

De asemenea, în secţiunea Cernavodă, nivelurile sunt în creştere, valorile actuale fiind cu 1,61 m mai mari faţă de nivelurile corespunzătoare primei trepte de restricţii pentru Centrala Nucleară Cernavodă.

Totodată, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor informează că gradul de umplere în principalele lacuri de acumulare este în prezent de 74,43 %, volumul total în aceste acumulări fiind în creştere semnificativă faţă de sfârşitul lunii august 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.