Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia jucătoarei Brittney Griner, încarcerată în Rusia, este 'preocuparea numărul unu' a selecţionatei SUA

Brittney Griner

Soarta jucătoarei americane Brittney Griner, condamnată şi încarcerată în Rusia pentru trafic de canabis, apasă foarte mult asupra moralului componentelor selecţionatei Statelor Unite, înaintea startului Cupei Mondiale de baschet feminin, ediţia 2022, a recunoscut miercuri antrenoarea Cheryl Reeve, citată de AFP,

Considerată una dintre cele mai bune baschetbaliste din lume, dublă medaliată cu aur olimpic, Griner ar trebui să fie în mod normal alături de coechipierele sale, pregătindu-se pentru meciul de debut împotriva Belgiei, programat joi la Sydney.

Însă jucătoarea în vârstă de 31 de ani se află în spatele gratiilor în Rusia, executând o pedeapsă de nouă ani de închisoare, după ce a fost arestată în februarie, la Moscova, având asupra sa un vaporizator care conţinea lichid pe bază de canabis.

Reeve a estimat că jucătoarea, care a făcut apel la condamnarea sa, la începutul lunii august, va fi "preocuparea numărul unu" în timpul turneului din Australia.

"Starea de spirit este doar de a încerca să rămânem puternice pentru ea şi de a face ceea ce putem", a spus antrenoarea americană, descriind-o pe Brittney Griner drept "un suflet dulce, plin doar de iubire".

"Ea este în gândurile lor în fiecare zi. E greu. Este cu adevărat foarte greu", a adăugat Reeve, care a precizat însă că jucătoarele selecţionatei americane nu au reuşit să comunice cu Griner prin email şi să-i transmită "mesaje de dragoste, sprijin şi încurajare".

"Pentru a o avea în memorie pe Brittney, nimeni nu va purta numărul (său) 15. Va fi o primă modalitate de o onora şi de a o păstra în gândurile noastre", a explicat Reeve.

Statele Unite au câştigat ultimele trei ediţii ale Cupei Mondiale de baschet feminin şi are în total zece titluri de campioană a lumii în palmares, la ultimele două campanii victorioase (2014, 2018) participând şi Brittney Griner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.