Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calcule post-război: SUA se opun unei noi ocupaţii a Fâşiei Gaza de către Israel

bbc.com
gaza israel

Statele Unite anunţă marţi că se opun unei noi ocupaţii pe termen lung a Fâşiei Gaza de către Israel, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că vrea să preia ”responsabilitatea generală a securităţii” acestei enclave palestiniene după războiul cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP, potrivit news.ro

”În mod general, nu susţinem o reocpaţie a (Fâşiei) Gaza şi nici Israelul nu o susţine”, i-a replicat marţi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Vedant Patel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că ţara sa îşi va asuma "responsabilitatea generală pentru securitatea" Fâşiei Gaza pentru o perioadă nedeterminată, după încheierea războiului cu Hamas, informează AFP.

"Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală pentru securitatea" Fâşiei Gaza, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News."Pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem. Când nu avem această responsabilitate pentru securitate, vedem izbucnirea violentă a terorii Hamas la o scară la care nu ne-am fi putut-o imagina".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins din nou, luni, ideea unei încetări a focului în Fâşia Gaza în absenţa eliberării ostaticilor răpiţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

"Nu va exista nicio încetare a focului, nicio încetare generală a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri", a spus el în acelaşi interviu."În ceea ce priveşte (...) pauzele mici - o oră aici, o alta acolo - le-am avut deja", a adăugat el.

"Presupun că vom analiza circumstanţele pentru a permite bunurilor - bunurilor umanitare - să intre sau ostaticilor noştri să plece. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului", a repetat el. "Acest lucru ne-ar împiedica eforturile de a ne scoate ostaticii, pentru că singurul lucru care funcţionează asupra acestor criminali şi asupra Hamas este presiunea militară pe care o exercităm", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.