Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţia rămâne tensionată în Hong Kong - Poliţia a tras cu gaze lacrimogene într-un campus universitar

Twitter
Hong Kong

Poliţia antirevoltă din Hong Kong a tras marţi cu gaze lacrimogene într-un campus universitar, la o zi după ce un protestatar a fost împuşcat şi un altul incendiat, în unele dintre cele mai grave violenţe produse în acest teritoriu în peste cinci luni de proteste antiguvernamentale, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Unele curse feroviare au fost suspendate şi câteva drumuri închise pentru a doua zi consecutivă, în orele de vârf ale dimineţii producându-se ambuteiaje.

Poliţiştii antirevoltă au fost desfăşuraţi la staţiile de metrou, iar oamenii care doreau să ajungă pe platforme au fost nevoiţi să stea la cozi lungi.

Universităţile şi şcolile au anulat cursurile, studenţii, profesorii şi părinţii fiind foarte tensionaţi după incidentele de luni.

Peste 260 de persoane au fost arestate luni, a anunţat poliţia, ridicând numărul total al celor reţinuţi la peste 3.000 după izbucnirea protestelor, în iunie.

Staţia de metro Sai Wan Ho, unde un protestatar de 21 de ani a fost împuşcat luni, a fost printre cele închise.

Un tun cu apă a fost poziţionat în faţa sediului guvernului local, unde Consiliul executiv al oraşului urmează să-şi desfăşoare reuniunea săptămânală.

Lidera contestată din Hong Kong Carrie Lam a declarat luni că violenţa din fosta colonie britanică a depăşit solicitările protestatarilor pentru democraţie şi manifestanţii sunt acum duşmanii poporului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.