Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația scapă de sub control la Telciu, declarată zonă specială de siguranţă publică: Localnicii i-au atacat cu ouă pe angajații furnizorului de apă

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Şase persoane din comuna bistriţeană Telciu, localitate unde a fost instituită zonă specială de siguranţă publică, au fost amendate joi pentru că au aruncat cu ouă spre maşinile în care se aflau reprezentanţii operatorului regional de apă, veniţi să debranşeze cele aproximativ 850 de familii care refuză să încheie contracte cu furnizorul, dar continuă să folosească acest serviciu.

Mai mulţi săteni s-au adunat, joi, într-o parcare de la intrarea în localitate, de pe marginea DN 17C, cu scopul de a nu permite echipelor furnizorului de apă să intre în comună.

Citește și: Comuna în care 850 de familii s-au legat ilegal la reţeaua de apă

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Paul Rodilă, au fost aplicate trei amenzi în baza articolului 2, punctul 4 din Legea 61/1991, în valoare de 900 de lei.

La rândul lor, jandarmii au aplicat trei amenzi în valoare totală de 300 de lei, tot pentru aruncarea de obiecte, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Georgeta Căşvan.

Citește și: România anului 2021: O comună a fost declarată zonă specială de siguranță publică, fiind aduse trupe speciale din alte zone

Comuna Telciu a devenit, începând de joi, zonă specială de siguranţă publică.

"Începând de astăzi, 26 august, pentru protejarea populaţiei şi menţinerea unui climat de ordine publică, în localitatea Telciu a fost instituită zona specială de siguranţă publică. Având în vedere starea conflictuală generată de nemulţumirile cetăţenilor din localitatea Telciu în legătură cu societatea de distribuţie a apei, în localitatea Telciu a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice", a anunţat IPJ Bistriţa-Năsăud.

Timp de şapte zile, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura liniştea şi siguranţa publică, în zonă vor acţiona poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, alături de poliţişti din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud şi Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş.

"Prezenţa forţelor de ordine în zonă are drept scop protejarea populaţiei, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea unor incidente, a blocării căilor de acces şi a unor accidente rutiere", se menţionează în comunicatul de joi al Poliţiei.

În cursul zilei de miercuri, angajaţii şi managerul operatorului regional de apă Aquabis au fost împiedicaţi de către localnici să verifice starea tehnică a reţelei de alimentare cu apă şi a căminelor situate pe domeniul public, cu toate că localnicii au fost cei care au reclamat probleme şi pierderi pe reţea.

Mai mult, managerul Aquabis, Ion Şandru, a avut nevoie de ajutorul Poliţiei pentru a părăsi localitatea în siguranţă, după ce a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, care l-au ameninţat şi i-au adresat injurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.