Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația SCAPĂ de SUB CONTROL: peste 2.400 de școli din România, în SCENARIUL ROȘU

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala dezinfectie

Numărul unităților de învățământ care funcționează în scenariul roșu a depășit, joi, 2.400, potrivit datelor anunțate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit unui comunicat al MEC, 10.364 de unități de învățământ funcționează în scenariul 1, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, iar 4.891 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, conform Mediafax.

Citește și: SCÂNTEI în PSD: Liviu Pop face SONDAJ să afle dacă să demisioneze sau nu din PSD, după ce a fost SCOS de pe liste

Conform MEC, 2.401 unități de învățământ sunt încadrate în scenariul 3 sau roșu, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

„Menționăm că dintre cele 2.401 de unități aflate în această situație, 368 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.033 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis MEC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.