Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SITUAȚIA SE COMPLICĂ - China anunţă un al treilea mort de pneumonie virală şi aproape 140 de cazuri noi

Los Angeles Times
pneumonia virala boala masca

China a anunţat luni un al treilea mort şi aproape 140 de noi cazuri de infectare cu un virus misterios, analog SARS, alimentând îngrijorările cu doar câteva zile înainte de sărbătorirea Noului An chinezesc, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Fost ministru PSD, atac fără precedent la PNL: 'Vorbesc de amante! Păi doamna vicepremier e prima care ar trebui să se retragă'

Bilanţul a urcat astfel la 201 de cazuri diagnosticate, dintre care 170 de pacienţi încă spitalizaţi. Nouă dintre ei sunt în stare critică, potrivit autorităţilor sanitare din oraşul Wuhan.

În această mare aglomeraţie urbană din centrul Chinei unde virusul şi-a făcut apariţia, 136 de noi cazuri au fost înregistrate în timpul weekendului. La acestea se adaugă două noi cazuri la Bejing, pentru prima dată de la descoperirea acestui virus, şi unul în provincia sudică Guangdong.

Cele două cazuri din capitală sunt ale unor persoane care au mers la Wuhan şi care, într-o stare stabilă, sunt tratate pentru o pneumonie, potrivit autorităţilor din districtul Daxing, din sudul Beijingului.

Aceeaşi situaţia şi la Guangdong unde pacientul, un bărbat de 66 de ani, şi-a vizitat rudele la Wuhan, potrivit autorităţilor sanitare regionale.

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong în 2002-2003.

Epidemia intervine cu puţin timp înainte de festivităţile de Noul An chinezesc, perioadă în timpul căreia sute de milioane de persoane călătoresc pentru a-şi vizita familia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.