Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se complică în una dintre cele mai mari țări africane - Șeful de cabinet al președintelui, victima unui atentat terorist

junta mali

Patru persoane, inclusiv șeful de cabinet al președintelui de tranziție din Mali, au fost ucise într-un atac asupra unui convoi guvernamental, a anunțat joi președinția.

Subofițerul Oumar Traore, șeful de cabinet al colonelului Assimi Goita, și alte persoane au fost ucise într-o ambuscadă, marți, în apropiere de orașul Nara din regiunea Koulikoro, în apropiere de frontiera cu Mauritania - la aproximativ 400 de kilometri nord de capitala Bamako, potrivit unui comunicat citat de AFP.

"Cu profundă tristețe anunțăm că delegația de lucrări sociale a președintelui tranziției, șeful statului, a căzut într-o ambuscadă într-o localitate din apropiere de Nara", se arată în comunicat.

Printre celelalte trei victime se numără un agent de securitate, un antreprenor și un șofer, potrivit comunicatului. Convoiul ar fi însoțit ingineri pentru a cartografia siturile de foraj pentru apă.

Înmormântarea victimelor urma să aibă loc joi la Kati, un oraș de garnizoană din apropierea Bamako.

Mali, condusă de militari după două lovituri de stat

În Mali au avut loc două lovituri de stat - în august 2020 și mai 2021. Inițial, junta promisese că va organiza alegeri în februarie 2022, dar ulterior a schimbat această promisiune.

Din 2012, țara vest-africană se luptă cu violențe tot mai mari orchestrate de militanți în regiunile nordice și centrale, care vizează atât soldații, cât și civilii.

În acest an s-a înregistrat o creștere a atacurilor teroriste în regiunile centrale ale țării, potrivit unui raport al ONU publicat la începutul acestei luni.

Cel puțin 206 persoane au fost ucise și alte 80 au fost rănite între ianuarie și martie 2023, se arată în raportul prezentat Consiliului de Securitate al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.