Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se înrăutățește peste tot: ambasada SUA la Beirut îndeamnă cetățenii să plece din Libanul, cât timp există oportunitatea

Google
beirut

Departamentul de Stat al SUA îi sfătuieşte pe americanii aflaţi în Liban "să plece acum, cât timp zborurile comerciale rămân disponibile, ca urmare a situaţiei imprevizibile în materie de securitate", relatează CNN, citat de news.ro.

O alertă de securitate actualizată, transmisă vineri de Ambasada SUA, oferă mai multe sfaturi cu privire la capacităţile misiunii diplomatice în timpul unei crize şi îi avertizează pe americanii care aleg să rămână în Liban să "aibă un plan de acţiune pentru situaţii de criză care să nu se bazeze pe asistenţa guvernului american".

"Cel mai bun moment pentru a părăsi o ţară este înainte de o criză, dacă este posibil. Evacuările civililor dintr-o ţară străină cu ajutorul armatei americane sunt rare. Nu există nicio garanţie că guvernul SUA va evacua cetăţenii americani privaţi şi membrii familiilor lor într-o situaţie de criză", atenţionează alerta.

"În cazul în care va avea loc o evacuare asistată de armata americană, ne vom concentra pe ajutorarea cetăţenilor americani. În general, guvernul SUA nu poate asigura transportul în ţară în timpul unei crize. Acest lucru include transportul către punctele de plecare", a continuat acesta.

Departamentul de Stat a ridicat săptămâna trecută la maximum, 4, nivelul de risc în recomandarea de călătorie pentru Liban: Nu călătoriţi.

Libanul se învecinează cu Israelul la nord, iar forţele israeliene au avut schimburi de focuri de armă cu Hezbollah peste graniţă, luptând în acelaşi timp cu Hamas mai la sud, în Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.