Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația se schimbă în Libia: Mercenarii sirieni trimiși de Turcia se retrag

Twitter
mercenari

Mercenari sirieni desfăşuraţi de Turcia încep să se retragă în Libia, a declarat joi o sursă diplomatică franceză, în timp ce semnele de relaxare au crescut de la crearea unui guvern libian unificat, relatează AFP.

''Acesta este unul dintre gesturile încurajatoare pe care le-am văzut. Există mişcări care au fost văzute, observate", a indicat sursa citată, fără alte detalii, subliniind în acelaşi timp că aceste semnale rămân să fie "precizate şi confirmate", scrie Agerpres.ro.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

''Probabil în acest dosar al mercenarilor sirieni vom putea obţine cele mai substanţiale progrese, într-o primă fază'', a adăugat sursa citată, în timp ce miniştrii de externe francez, german şi italian se aflau la Tripoli joi pentru a se întâlni cu noile autorităţi libiene.

"Trebuie continuat nu numai cu privire la mercenarii sirieni, ci şi toate forţele străine", a menţionat ea, referindu-se în special la soldaţii turci şi mercenarii ruşi de asemenea prezenţi în Libia.

Citește și: Avocatul Poporului cere clarificări de la Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Raluca Turcan în legătură cu plata gărzilor pentru personalul medical și gărzile obligatorii neplătite

Premierul italian Mario Draghi a afirmat deja miercuri că ''diverse grupuri de mercenari şi alţii încep să părăsească ţara''.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la rândul său, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la ''prezenţa persistentă a elementelor străine în şi în jurul oraşului Sirt şi în centrul Libiei'', într-un raport prezentat Consiliului de Securitate. Acest document, obţinut de AFP şi evocat miercuri în cursul unei videoconferinţe a Consiliului, relevă o uşoară mişcare de repliere a unor mercenari, dar considerată insuficientă.

ONU a estimat în decembrie la aproximativ 20.000 numărul soldaţilor străini şi al mercenarilor activi în Libia.

Citește și: Marcel Vela, executat pe model Radu Gavriș! (Opinie) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.