Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația traficului Eurostar revine la normal, după ce inundaţiile din tuneluri a blocat sâmbătă 30.000 de pasageri

tunel marea britanie

Operatorul feroviar internaţional Eurostar a anunţat că va relua duminică operaţiunile normale ale trenurilor, după ce inundaţiile din două tuneluri din sudul Angliei au oprit traficul sâmbătă, blocând aproximativ 30.000 de pasageri în ajunul Anului Nou, relatează AFP, citat de news.ro.

"Putem confirma că ne vom respecta mâine orarul planificat. Staţiile noastre vor fi aglomerate din cauza perturbărilor de astăzi", a precizat compania pe X (fostul Twitter).

Sâmbătă după-amiază, Eurostar anunţase pe site-ul său: "Din cauza inundării unui tunel de pe linia de mare viteză din apropierea Londrei, trebuie să anulăm toate trenurile de pe ruta noastră spre/dinspre Londra sâmbătă, 30 decembrie".

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, o filială a companiei franceze SNCF, în total 41 de trenuri au fost anulate. Aceasta reprezintă aproximativ 30.000 de pasageri blocaţi la Londra, Paris, Bruxelles sau Amsterdam.

Aceste anulări au loc într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri ale anului.

Inundaţia din tunelul dintre Gara Internaţională Saint Pancras, staţia de plecare şi de sosire a trenurilor Eurostar în capitala britanică, şi Gara Ebbsfleet, în sud-estul Angliei, "nu s-a îmbunătăţit, iar serviciile de trenuri nu pot funcţiona", a explicat Eurostar.

Compania a declarat că îi pare "extrem de rău". Clienţii sunt rugaţi să viziteze site-ul pentru "a afla la ce despăgubiri au dreptul".

Eurostar anunţase iniţial că trenurile vor fi anulate până la ora 16:00 GMT.

Operatorul feroviar britanic South Eastern Railway anunţase sâmbătă dimineaţă că perturbarea ar putea dura "până la sfârşitul zilei", lucru care nu a fost confirmat de Eurostar.

"Inundaţii s-au produs în cele două tuneluri feroviare din apropierea Ebbsfleet International, ceea ce înseamnă că ambele tuneluri sunt închise", a explicat compania feroviară.

La Saint Pancras, în miezul zilei, mii de pasageri aşteptau liniştiţi, cu telefoanele în mână, în speranţa de a rezerva un zbor, un feribot sau un hotel în Londra.

Anularea trenurilor este a doua perturbare pentru clienţii Eurostar în acest sezon de sărbători. Pe 21 decembrie, o grevă neanunţată a lucrătorilor francezi a zădărnicit planurile de călătorie de Crăciun pentru mii de persoane.

În total, 30 de trenuri au fost anulate în acea zi, lăsând mii de pasageri fără nicio soluţie.

Traficul Eurostar a fost în cele din urmă reluat la 22 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.