Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație ciudată în Argeș: Al doilea poștaș trimis în judecată pentru delapidare în mai puțin de două luni

www.radiocluj.ro
Poșta Română

Poliţiştii argeşeni propun procurorilor trimiterea în judecată a unui bărbat din Piteşti, angajat ca factor poştal la care a delapidat aproape 85.000 de lei reprezentând bani pe care i-a luat din gestiune şi pensii pe care nu le-a livrat beneficiarilor. Prejudiciul a fost acoperit de Poşta Română. Acesta este al doilea astfel de caz înregistrat în judeţul Argeş în ultima perioadă.

Dosarul instrumentat de Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti vizează infracţiuni de delapidare, fals şi uz de fals, toate în formă continuată, care ar fi comise de un bărbat din Piteşti, angajat al Poştei Române, care lucra într-o zonă din municipiul Piteşti.

„Din cercetări, s-a stabilit că în perioada iunie-iulie 2018, un bărbat având calitatea de factor poştal, şi-ar fi însuşit din gestiune suma de 16.835 lei (reprezentând contravaloarea lipsei în gestiune), precum şi suma de 68.086 lei (reprezentând contravaloarea a 17 mandate pensii diferite categorii). Valoarea prejudiciului, în sumă totală de 84.921 de lei, a fost achitată către beneficiari de către Compania Naţională Poşta Română S.A., care s-a constituit parte civilă”, informează, duminică, Poliţia judeţeană Argeş, potrivit news.ro.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de trimitere în judecată.

Acesta este al doilea caz în care angajaşi ai Poştei Române sunt deferişi justiţiei pentru delapidare, înregistrat în judeţul Argeş în ultima perioadă.

Luna trecută, poliţiştii argeşeni care au anchetat un dosar de delapidare şi fals intelectual au propus trimiterea în judecată a unui factor poştal care şi-a însuşit 150 de pensii, alocaţii sau alte forme de sprijin financiar. Prejudiciul, care depăşeşte 48.000 de lei, a fost acoperit de Poşta Română şi în acel caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.