Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație CIUDATĂ în Camera Deputaților: Un proiect USR, trecut de Senat, a fost RESPINS! Prevedea acordarea de tichete de masă salariaților în șomaj tehnic

Guvernul Romaniei / facebook
orban barna

Camera Deputaţilor a respins marţi, decizional, proiectului de lege privind acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic ca urmare a decretării stării de asediu sau a stării de urgenţă.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru acordarea tichetelor de masă salariaţilor aflaţi în şomaj tehnic ca urmare a decretării stării de alertă sau stării de urgenţă, atât pe durata, cât şi ulterior acestora, prin instituirea unor derogări de la prevederile Legii nr.53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, scrie news.ro.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere .

Iniţiativa legislativă presupune ca angajatorii să poată acorda tichete de masă angajaţilor ale căror contracte de muncă sunt suspendate ca urmare a instituirii stării de asediu sau stării de urgenţă.

„Salariaţii vor primi tichete de masă exclusiv pe suport electronic. Prevederile se vor aplica atât pe perioada stării de asediu sau de urgenţă, cât şi ulterior încetării acesteia, dacă angajatorul trebuie să aplice măsura şomajului tehnic”, conform propunerii de lege.

Citește și: Video. Bătaia de joc continuă și în Guvernul de Dreapta! Cum a ajuns o ospătăriță să lucreze la Apele Române! ‘La calculator știți să lucrați?’

Iniţiatorul proiectului este Adrian Dohotaru şi Cristian Seidler şi a fost adoptat de Senat în iunie 2020, ca prim for sesizat, iar Camera l-a respins, ca for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.