Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație ciudată în Ucraina: Serviciul care îi sperie pe cetățeni mai tare decât războiul

ft.com
razboi ucraina

Ucraina se cufundă sistematic în 1937, cetățenii sunt determinați să trăiască într-un permanent sentiment de frică și de neîncredere din cauza denunțurilor și a verificărilor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a declarat fostul prim-ministru al țării, Nikolai Azarov, informează Rador Radio România.

Anterior, publicația "Strana.ua" a comunicat că serviciul ucrainean de taxi online Uklon a introdus o funcție care le permite utilizatorilor să se plângă de "poziția anti-ucraineană" a șoferului. "Ucraina se cufundă sistematic în anul 1937. Ucrainenii sunt determinați să trăiască într-un permanent sentiment de frică și de neîncredere din cauza denunțurilor și a verificărilor ulterioare ale SBU. Chatbot-ul "e-Vorog" (e-Vrag- n. RIA - Novosti) valorează mult... Cu ajutorul acestuia se pot scrie denunțuri la adresa vecinilor, trecându-se geolocalizarea, atașându-se fotografii și descrierea 'crimei'.

La aceasta s-a adăugat acum posibilitatea de a face o plângere împotriva unui șofer de taxi cu o poziție 'anti-ucraineană'", a scris Azarov pe rețeaua de socializare. Azarov consideră că fruntași în chestiunea plângerilor vor fi mai mult ca sigur locuitorii Kievului, care "s-au manifestat nu o dată în acest domeniu în toată frumusețea lor". După cum remarcă fostul prim-ministru, capitala și regiunea Kievului au ocupat deja primul loc în rândul "denunțurilor legate de limbă" - pe semne, crede el, toți așa-numiții patrioți, radicali au adunat în capitală. "Un viitor de neinvidiat", a conchis Azarov.

Un sondaj efectuat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în luna octombrie a arătat că cetățenii ucraineni consideră că discriminarea pe motive de limbă este cea mai răspândită formă de lezare a drepturilor omului din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.