Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație critică în Brazilia: morți şi persoane date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

digi24.ro
inundatii, brazilia

Potrivit informaţiilor, 10 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 21 sunt date dispărute din cauza ploilor abundente din această săptămână căzute în statul Rio Grande do Sul din sudul Braziliei, iar guvernul local a avertizat că situația este critică și s-ar putea deteriora și mai mult, scrie Rador Radio România.

În timpul unei conferințe de presă de miercuri, guvernatorul statului, Eduardo Leite, a declarat că a vorbit cu președintele Luiz Inacio Lula da Silva, solicitând toată asistența federală posibilă. „Ne confruntăm în Rio Grande do Sul cu cel mai grav moment, cel mai grav dezastru din istoria noastră. Este absolut absurd, este extraordinar de grav ceea ce se întâmplă în Rio Grande do Sul în acest moment şi, din păcate, se va înrăutăți”, a declaat Eduardo Leite.

Luiz Inacio Lula da Silva urmează să se deplaseze joi în acest stat. Potrivit guvernatorului, furtunile au provocat cea mai mare devastare din ultimii ani în stat, lăsând mai multe orașe izolate după ce podurile s-au prăbușit și drumurile au fost distruse din cauza inundațiilor și a alunecărilor de teren.

Eduardo Leite a declarat că suspendă cursurile în tot statul pentru restul săptămânii și a subliniat că a solicitat sprijinul total al forțelor armate „pentru a participa efectiv la coordonarea acestui moment, care se aseamănă cu confruntarea cu un război”. Autoritățile au numărat peste 3.400 de persoane strămutate în urma furtunilor care au dus la creșterea nivelului râurilor și au provocat inundații în diferite părți ale statului, afectând 114 municipalități.

Într-un raport de marți, guvernul statului a extins riscul de inundații „practic pentru întreg teritoriul statului”, având în vedere perspectiva continuării „precipitațiilor abundente” în zilele următoare. Buletinul emis de autorităţi a mai spus că inundațiile vor fi severe în bazinele multor râuri, cu posibilitatea unor inundații bruște și mișcări masive de pământ în regiunile cu pante abrupte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.